Followers

Thursday, 5 March 2015

new post

salam n hi

tajuk memang dah tak tau idea nak tulis tajuk apa..kehkehkeh..

Alhamdulillah..tsummalhamdulillah..banyak perkara yang berlaku semenjak post terakhir (which is in september) hingga kini dalam hidup saya.

LIFE AS HOSMENG (konon slang orang ganu...sukahati je.kehkehkeh)

seriously, hidup sangattlah berbeza. your life turns 360 degree. sangatlah berbeza sewaktu belajar jika mahu dibanding dengan waktu bekerja.

My first month kerja dekat hospital ittew, sangatlah menyebabkan tekanan pada diri ini. my adaptation process pun terrsangatlah lambat. Hari-hari balik kerja nangis. Perasaan nak quit selalu bermain-main diminda. Alhamdulillah banyak orang yang sentiasa berada disisi saya. Kakak ipar saya yang sangat memahami keep on bagi semangat. kadang-kadang dia saje jahitkan baju cantik-cantik untuk saya pakai dengan semangat ke tempat kerja. Dan juga mak yang selalu belikan baju yang cantik-cantik supaya saya kembali ceria. Bila teringat, pernah mak terlalu risau, bila saya pulang ke rumah tapi tak langsung masuk ke dalam. berjam jugaklah menangis dalam kereta. kononnya taknak nangis dalam rumah. tapi dah pi parking sebelah rumah. mestilah orang notice tu kereta kita. haha. hampeh betul. tapi bila teringat berjaya melepasi fasa-fasa adaptation tu...alhamdulillah sangat.. terima kasih Allah sebab perkenankan doa orang-orang yang menyayangi saya dan berikan kekuatan pada diri ini..ALhamdulillah.
atas: gambar hari terakhir saya di jabatan pembedahan.
bawah: saya bersama dr subha. orang yang sentiasa bagi semangat kat saya. my partner, my best friend, my sister. banyak bagi tunjuk ajar dan tips yang berguna buat diri ini. :D

Life as a wife
Alhamdulillah, segala puji bagi allah kerana mengizinkan diri ini untuk mengikuti salah satu sunnah rasul..such a bless. Alhamdulillah..bahagia? Alhamdulillah. ada hikmah disebalik semua yang terjadi sebelum ini.

Perkenalan singkat awal tahun lepas akhirnya diizinkan Allah berakhir dengan indah pada akhir tahun lepas. (walaupun sebenarnya mengetahui kewujudan encik suami 4 tahun yang lepas ketika program kesihatan yang dijalankan di Malaysia. tapi kami terputus hubungan sebaik tamat program tersebut. takde nak berhubung pun sebenarnya. sebab kami lain kampung. terserempak pun time pendaftaran dan penutup) tergelak jugak bila terfikir macammana boleh jadi. Kuasa Allah..Semoga ikatan ini kekal selamanya dan berakhir di syurga....amin..

  LIFE AS A MOM TO BE
ececece...perasan aih..hahah,,doakan yang terbaik untuk kami..^_^

3 comments:

Si DauN CeRi said...

sebenarnya, muka qish ngan husband ada iras la. jodoh tu. hehe

:-) said...

cantik kak qish :-)

qishie said...

dak kecik...tq..doakan ye..aminnn..

:-) ni siapa ye? sorry... :)